Με τη μυρωδιά από τις πέτσες και τα σπληνάντερα ακόμη ζωντανές στους ουρανίσκους μας, ας αφήσουμε τον Καραγάτση να μας ξεναγήσει σε μία άλλη ατμόσφαιρα.
“Το καλύτερο τραπέζι είναι πάντα στη διάθεση σας, Maitre…”
Είμαστε κι οι δυο Maitre.
Καθένας στο είδος του βέβαια.
Προτού προφτάσουμε να καθίσουμε, η σαμπάνια ήρθε κιόλας.
Δυο γκαρσόνια περιμένουν διαταγές.
Σουπέ κρύο
Ζακούσκι* με χαβιάρι
Αστακός αλά αμερικέν
Πατέ κυνήγι
Σαλάτα
Παγωτό-Φρούτα
Le tout au champagne
Μ.Καραγάτσης, Ιστορίες αμαρτίας και λειτουργία σε λα ύφεση αγιοσύνης, “Εστία”.
* Ζακούσκι: Ρώσικα ορεκτικά, πιροσκί, πιρόγες (Φλάνμε Κόττατζ), Κολόντετζ (πηχτή με ζελέ), παστές ρέγγες, τουρσιά, λουκάνικα Κολμπάσσα.
Η λέξη κυριολεκτικά σημαίνει “μία δαγκωνιά για το μετά”.