back to top

Περιοδικόν διά την διάπλασιν κορασίδων και παίδων εντός και εκτός Κερκύρας

More

    Λογοτεχνική γαστρονομία: Ο μαιτρ και ο “μαιτρ” του Καραγάτση

    Με τη μυρωδιά από τις πέτσες και τα σπληνάντερα ακόμη ζωντανές στους ουρανίσκους μας, ας αφήσουμε τον Καραγάτση να μας ξεναγήσει σε μία άλλη ατμόσφαιρα.

    Λογοτεχνική γαστρονομία


    “Το καλύτερο τραπέζι είναι πάντα στη διάθεση σας, Maitre…”

    Είμαστε κι οι δυο Maitre.

    Καθένας στο είδος του βέβαια.

    Προτού προφτάσουμε να καθίσουμε, η σαμπάνια ήρθε κιόλας.

    Δυο γκαρσόνια περιμένουν διαταγές.

    Σουπέ κρύο

    Ζακούσκι* με χαβιάρι

    Αστακός αλά αμερικέν

    Πατέ κυνήγι

    Σαλάτα

    Παγωτό-Φρούτα

    Le tout au champagne

     

    Μ.Καραγάτσης, Ιστορίες αμαρτίας και λειτουργία σε λα ύφεση αγιοσύνης, “Εστία”.

     

    * Ζακούσκι: Ρώσικα ορεκτικά, πιροσκί, πιρόγες (Φλάνμε Κόττατζ), Κολόντετζ (πηχτή με ζελέ), παστές ρέγγες, τουρσιά, λουκάνικα Κολμπάσσα.

    Η λέξη κυριολεκτικά σημαίνει “μία δαγκωνιά για το μετά”.

    image_pdf

    Δείτε επίσης

    Το Δεντρόσπιτο

    Προδημοσίευση μιας ιστορίας του Γιώργου Κοσκινά, από το βιβλίο του "Ρεμπόμπο"

    Εξιλέωση

    Όταν μεγαλώναμε εσύ μάζευες βόλους και πεταλούδες. Εγώ μάζευα βότσαλα και κοχύλια.

    Μοναχικά πουλιά

    Κυκλοφορούσαν μαζί στους δρόμους της πόλης από πάντα. Αυτή κοντόχοντρη με τα σκούρα ρούχα της χηρείας, αυτός αδύνατος και ψηλός, με ένα κεφάλι σαν καρικατούρα πουλιού...