Πεντάλεπτο κατατοπιστικό ντοκιμαντέρ για τους Άγγλους.
Ξεκινά από την άχτιστη Παλιοκαστρίτσα, κάνει ένα τουρ σε Λάκωνες, Μακράδες κι Αγγελόκαστρο με την αφράτη Εγγλέζα να καβαλά το υπομονετικό γαϊδουράκι ενώ οι θειάδες την παρατηρούν γνέθοντας στη ρόκα.
Κωδωνοκρούστης στο μοναστήρι είναι μάλλον ο Παντελής Ζερβός λίγο αδυνατισμένος.
Κάνει και μια βουτιά στη Γλυφάδα που φαίνεται πιο παρθένα από Πολυνησία στη μέση του Ειρηνικού.
Ο φακός επικεντρώνεται στα φραγκόσυκα που οι Ευρωπαίοι τα ξέρανε μόνο γι’ Αφρικάνικα κι εντυπωσιάζεται από την πατέντα με το τσίγκινο ποτήρι. Οι παυλοσυκιές τεράστιες κάργα φορτωμένες από καρπό, που πριν να έρθουν οι τσιμεντόλιθοι και τα συρματοπλέγματα χώριζαν τα όρια των ιδιοκτησιών σαν φυσική όμορφη αδιαπέραστη περίφραξη.
Μετά η οικογένεια επισκέπτεται την ξενοδοχειάρα της εποχής, το Κορφού Παλάς, που έγινε από τους Ελβετούς της Γκάουερ.
Φτάνουν με ενοικιαζόμενο Φίατ 600 κάμπριο με τέντα, που τα νοίκιαζε μοναχά ο Μάνεσης στη Λεωφόρο και λεγόταν “Μιραμαρέτα” και η έδρα τους βρισκόταν στο Μιραμάρε που τώρα πια το έχουν ξεκοιλιάσει οι πετρελαιάδες.
Μπουκάρουν μέσα στην πιάτσα και πάνε στο Περίπτερο του πλακάδου ν’ αγοράσουν χαϊμαλιά που τότε τα φτιάχναν οι φυλακισμένοι και οι πολιτικοί εξόριστοι.
Ο Παπαγιώργης σταθερός, ο Τάραντος (5,06′) (τσιγαράδικο σήμερα) που ήταν μανάβικο και προμηθευτής της Βασιλικής Αυλής με κεφαλαία γράμματα, ήταν χασάπικο με κρεμασμένα κοτόπουλα, και τα ψαράδικα, ζωντανά, πολύχρωμα, το πανηγύρι της κορφιάτικης καθημερινότητας, με διαρκή ενημέρωση τοπική και παγκόσμια από τους τελάληδες-διαφημιστές ή image makers αν προτιμάτε των μαγαζιών που ενημερώνονταν από το τρανζίστορ και τις αμέτρητες γυναίκες που διάβαιναν και συζητούσαν φωναχτά
Πολλά θα δουν οι πιο έμπειροι επιζώντες στο άκρως ενδιαφέρον βίντεο.